Ladda elbil

Elektrifieringen under 2022

Vi går mot 2022 med rekordfart och något annat som fullständigt rusar fram är elbilsmodeller. Under 2022 kommer vi få se en hel uppsjö av nya fordon inom både sedan, SUV och transportfordon. Det är inte bara bra för miljön utan även för din plånbok. Priserna på elbilar har sjunkit rejält och du kan idag hitta elbilar till i princip samma priser som det lite billigare bensinbilarna.

Den stora vinsten ligger sedan i driftkostnaden. Med en elbil tankar du bilen till en bråkdel av vad diesel och bensin kostar nu. Du kan dessutom åka längre. Det elbilar 2022 som är 100% elektrifierade har fortfarande en utmaning med laddmöjligheter. Det är fortfarande alldeles för lite publika laddstationer i sverige. Vad som krävs är snabbladdare i anslutning till bensinmackar och lagstiftad laddinfrastruktur. Det måste vara lättare för privatpersoner att ladda sin elbil även om man inte bor i villa.

När man idag bygger hyresrätter och bostadsrätter minimerar man antalet parkeringsplatser vilket försvårar för elbilsägare som vill kunna ladda sin bil billigt hemma. Fler företag inom e mobility charge points behövs. Att kunna ladda bilen längs med det stora vägarna är en förutsättning för att bilägarna helt ska kunna gå över till elektrifierad teknik. Så länge rädslan finns för att inte kunna ladda fordonet är hybriden ett mer säkert kort för kunden och med en hybrid kommer vi inte minska klimatpåverkan i närheten av lika mycket som med en helt elektrifierad bil.

Det är alltså en vädjan till företagen att nu själva arbeta aktivt för att påverka laddinfrastrukturen framåt och accelerera elektrifieringen och inte bara titta på nya bilmodeller.